Gå til hovedinnhold
4

Fremtidsutsikter og ledestjerner

 

Det som skjer i verden og markedene har betydning for hvordan vi løser oppdraget på en mest mulig effektiv måte, både i forhold til målene i avtaleperioden, 2030 og mot lavutslippssamfunnet i 2050.

Fremtidsutsikter

Ledestjerner

1/6
En intervjuserie som løfter frem innovative og modige mennesker og bedrifter som går foran og flytter bedriften, bransjen og Norge inn i fremtiden.
Heidi Neilson

Tar en av Norges eldste virksomheter inn i fremtiden

Ambisjonen er sjøsatt, kursen er staket tydelig ut: Oslo Havn skal bli verdens første utslippsfrie havn. Målet er satt og målet er mulig, men mange må bidra på veien. Og ikke minst, noen må tørre å stå ved roret.

Hege Sagplass

I førersetet for at Norden når klimamålene sine

Som en av Norges største transport- og logistikkaktører, er de en stor del av utslippsproblemet – og løsningen. Det tar Posten på aller største alvor. Ikke fordi de må, men fordi de vil.

Egil

Fra fiskebåt til verdens første utslippsfrie lasteskip

Historien til Egil Ulvan Rederi startet i 1919. Da kjøpte Edvard sin første fiskebåt – og sjøbeina ble for alvor satt i Ulvan-familien.

Asko

Baner vei innenfor transportsektoren

Hos ASKO er det like viktig å være modig som utålmodig. Og handling er viktigere enn ord. Det har resultert i en bedriftskultur hvor man bretter opp ermene og tør å gå foran.

Susann Nævermo-Sand

Med en vilje av stål kan du endre en hel industri

Er du en del av problemet, har du også et godt grunnlaget for å være en del av løsningen. Spesielt hvis du drysser på høye ambisjoner og en vilje av stål. Da kan du endre en hel industri.

VP

Europas mest miljøvennlige flåte for nærskipsfart

For Nils Magne Fjereid har natur og den kalde norske vinteren alltid ligget hjertet nært. Og han ønsker å bidra til å bevare det. Den lidenskapen tok han med seg da Misje Rederi skulle stake ut kursen for en grønnere nærskipsfart. Og i 2016 skjedde det noe som virkelig ga vind i seilene.